Gołąbki
m7
Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
675
kcal
Białka
63
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg kapusta biała
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 kostka rosół drobiowy
0.50 szkl. ryż
0.50 szkl. kasza manna
0.50 szkl. kasza drobna
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 szt. pieczarki
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
500 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Mięso włożyć do miski
kapuste poszatkować drobno,dodać do mięsa
cebulę podsmazyć,dodać do miski.
ryż,kaszę,kaszę manne wsypać do miski.
wbić jajka ,doprawić wegetą,solą i pieprzem.
wszystko dokładnie wymieszać.
formować nieduże placuszki i obsmażać na oleju z każdej strony.
obsmażone gołąbki układać do dużego garnka.
powinno wyjść około 20 gołąbków.
całość zalac wodą,dodać kostkę rosołową.
wkroić cienkie plasterki pieczarek.
gotować na małym ogniu okolo 1 godziny.
pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwile gotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
675
kcal
Białka
63
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.