Gołąbki

m7
Gołąbki

2

0 / 0

Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg kapusta biała

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 kostka rosół drobiowy

0.50 szkl. ryż

0.50 szkl. kasza manna

0.50 szkl. kasza drobna

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 szt. pieczarki

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

500 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

Mięso włożyć do miski

2

kapuste poszatkować drobno,dodać do mięsa

3

cebulę podsmazyć,dodać do miski.

4

ryż,kaszę,kaszę manne wsypać do miski.

5

wbić jajka ,doprawić wegetą,solą i pieprzem.

6

wszystko dokładnie wymieszać.

7

formować nieduże placuszki i obsmażać na oleju z każdej strony.

8

obsmażone gołąbki układać do dużego garnka.

9

powinno wyjść około 20 gołąbków.

10

całość zalac wodą,dodać kostkę rosołową.

11

wkroić cienkie plasterki pieczarek.

12

gotować na małym ogniu okolo 1 godziny.

13

pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwile gotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

675

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły