Gołąbki

m7
Gołąbki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 kg kapusta biała

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 kostka rosół drobiowy

0.50 szkl. ryż

0.50 szkl. kasza manna

0.50 szkl. kasza drobna

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 szt. pieczarki

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

500 dag. mięso mielone

Przygotowanie


Mięso włożyć do miski

kapuste poszatkować drobno,dodać do mięsa

cebulę podsmazyć,dodać do miski.

ryż,kaszę,kaszę manne wsypać do miski.

wbić jajka ,doprawić wegetą,solą i pieprzem.

wszystko dokładnie wymieszać.

formować nieduże placuszki i obsmażać na oleju z każdej strony.

obsmażone gołąbki układać do dużego garnka.

powinno wyjść około 20 gołąbków.

całość zalac wodą,dodać kostkę rosołową.

wkroić cienkie plasterki pieczarek.

gotować na małym ogniu okolo 1 godziny.

pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwile gotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

675

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły