Gołąbki
m7
Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!
2
0 / 0
Przepis na tradycyjne gołąbki. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne!
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 kg kapusta biała
1 szcz. przyprawa typu vegeta
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 kost. rosół drobiowy
0.50 szkl. ryż
0.50 szkl. kasza manna
0.50 szkl. kasza drobna
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 szt. pieczarki
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
500 dek. mięso mielone
Przygotowanie
Mięso włożyć do miski
kapuste poszatkować drobno,dodać do mięsa
cebulę podsmazyć,dodać do miski.
ryż,kaszę,kaszę manne wsypać do miski.
wbić jajka ,doprawić wegetą,solą i pieprzem.
wszystko dokładnie wymieszać.
formować nieduże placuszki i obsmażać na oleju z każdej strony.
obsmażone gołąbki układać do dużego garnka.
powinno wyjść około 20 gołąbków.
całość zalac wodą,dodać kostkę rosołową.
wkroić cienkie plasterki pieczarek.
gotować na małym ogniu okolo 1 godziny.
pod koniec gotowania dodac koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwile gotować.