1

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
Maggi
1 Szklanka
ryż
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie i pokolei ściągać liście ( gdy dojdziemy do liści które są jeszcze białe a nie szkliste , wtedy odstawiamy spowrotem do gotującej się wody kapuste) głębie ścinamy tak żeby liść był płaski i wiotki.
  2. Ryż gotujemy, po ugotowaniu taki gorący dodajemy do mięsa. Kroimy w kostkę drobną cebulę i przeciskamy czosnek, dodajemy do ryżu i mięsa. Wszystko przyprawiamy do smaku.
  3. Gotowy farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy jak rolady. Gotowe gołąbki wkładamy do brytwanki wlewamy trochę wody z kapusty i pieczemy ok 30-40 minut na małym ogniu.
  4. Międzyczasie obracamy gołąbki i podlewamy wodą z kapusty żeby się nie spaliły. Podawać z sosem pomidorowym.

Opis

Gołąbki są bardzo smaczne polecam gorąco. Sos pomidorowy robię na wywarze z gołąbków, ale każdy zrobi wg uznania:d gorąco polecam, przepis mojej mamy.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Tradycyjne gołąbki

Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!