1

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
Maggi
1 Szklanka
ryż
1 Sztuka
kapusta biała
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie i pokolei ściągać liście ( gdy dojdziemy do liści które są jeszcze białe a nie szkliste , wtedy odstawiamy spowrotem do gotującej się wody kapuste) głębie ścinamy tak żeby liść był płaski i wiotki.
  2. Ryż gotujemy, po ugotowaniu taki gorący dodajemy do mięsa. Kroimy w kostkę drobną cebulę i przeciskamy czosnek, dodajemy do ryżu i mięsa. Wszystko przyprawiamy do smaku.
  3. Gotowy farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy jak rolady. Gotowe gołąbki wkładamy do brytwanki wlewamy trochę wody z kapusty i pieczemy ok 30-40 minut na małym ogniu.
  4. Międzyczasie obracamy gołąbki i podlewamy wodą z kapusty żeby się nie spaliły. Podawać z sosem pomidorowym.

Opis

Gołąbki są bardzo smaczne polecam gorąco. Sos pomidorowy robię na wywarze z gołąbków, ale każdy zrobi wg uznania:d gorąco polecam, przepis mojej mamy.

Podobne przepisy

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!