Gofry ziemniaczane

m7
Gofry ziemniaczane

0

0 / 0

Fajny sposób na śniadanie lub kolację na słono. Można podawać, np. z twarogiem i szczypiorkiem, serkiem wiejskim.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 szczyp. czosnek

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.30 szkl. mleko

2 szt. ziemniaki

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka śmietana 18%

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Ziemniaki ugotować w skórkach, obrać i przepuścić przez praskę.

2

Białka ubijamy, a żółtka roztrzepujemy z mlekiem i śmietaną. Wszystko delikatnie łączymy z ziemniakami. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy czosnek.

3

Na koniec delkatnie wsypujemy mąkę stale mieszając.

4

Ciasto wlewamy porcjami do rozgrzanej gofrownicy i smażymy. Podajemy z twarożkiem i szczypiorkiem. Smacznego!;-)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły