0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Szczypty
czosnek
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.3 Szklanki
mleko
2 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
śmietana 18%
0.5 Szklanki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki ugotować w skórkach, obrać i przepuścić przez praskę.
  2. Białka ubijamy, a żółtka roztrzepujemy z mlekiem i śmietaną. Wszystko delikatnie łączymy z ziemniakami. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy czosnek.
  3. Na koniec delkatnie wsypujemy mąkę stale mieszając.
  4. Ciasto wlewamy porcjami do rozgrzanej gofrownicy i smażymy. Podajemy z twarożkiem i szczypiorkiem. Smacznego!;-)

Opis

Fajny sposób na śniadanie lub kolację na słono. Można podawać, np. z twarogiem i szczypiorkiem, serkiem wiejskim.

Podobne przepisy

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!