Gofry z szynką i jajkiem sadzonym
magdalena.ornowska
Gofry można jeść nie tylko na słodko! Polecamy wersję na słono z jajkiem, szynką i warzywami. Idealna opcja na zabranie do pracy lub szkoły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
977
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gofry można jeść nie tylko na słodko! Polecamy wersję na słono z jajkiem, szynką i warzywami. Idealna opcja na zabranie do pracy lub szkoły.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jaja
1 szkl. mleko uht 3,2%
0.25 szkl. olej rzepakowy
2 szt. jaja
4 plaster szynka
1 szt. sałata
1 łodyga pomidorki koktajlowe
20 g krakersy
1 szt. tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
Jajka smażymy na rozgrzanej patelni.
Na gofry kładziemy liść sałaty, dwa plasterki szynki oraz sadzone jajka.
Do lunchboxa pakujemy gotowe gofry, krakersy, pomidorki koktajlowe oraz sok Tymbark.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
977
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.