Gofry z szynką i jajkiem sadzonym

magdalena.ornowska
Gofry z szynką i jajkiem sadzonym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gofry można jeść nie tylko na słodko! Polecamy wersję na słono z jajkiem, szynką i warzywami. Idealna opcja na zabranie do pracy lub szkoły.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. jaja

1 szkl. mleko uht 3,2%

0.25 szkl. olej rzepakowy

2 szt. jaja

4 plaster szynka

1 szt. sałata

1 łodyga pomidorki koktajlowe

20 g krakersy

1 szt. tymbark pomarańcza brzoskwinia

Przygotowanie


Jajka smażymy na rozgrzanej patelni.

Na gofry kładziemy liść sałaty, dwa plasterki szynki oraz sadzone jajka.

Do lunchboxa pakujemy gotowe gofry, krakersy, pomidorki koktajlowe oraz sok Tymbark.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

977

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły