Gofry z szynką i jajkiem sadzonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
magdalena.ornowska
![Gofry z szynką i jajkiem sadzonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073978.jpeg&w=3840&q=75)
Gofry można jeść nie tylko na słodko! Polecamy wersję na słono z jajkiem, szynką i warzywami. Idealna opcja na zabranie do pracy lub szkoły.
0
0 / 0
Gofry można jeść nie tylko na słodko! Polecamy wersję na słono z jajkiem, szynką i warzywami. Idealna opcja na zabranie do pracy lub szkoły.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 szt. jaja
1 szkl. mleko uht 3,2%
0.25 szkl. olej rzepakowy
2 szt. jaja
4 plaster szynka
1 szt. sałata
1 łodyga pomidorki koktajlowe
20 g krakersy
1 szt. tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
Jajka smażymy na rozgrzanej patelni.
Na gofry kładziemy liść sałaty, dwa plasterki szynki oraz sadzone jajka.
Do lunchboxa pakujemy gotowe gofry, krakersy, pomidorki koktajlowe oraz sok Tymbark.