0

Składniki

350 Gramów
1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
2 Sztuki
jajko
250 Mililitrów
mleko
1 Łyżka
miód
5 Gramów
Drożdże suche
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
olej
100 Gramów
maliny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzej gofrownicę. W tym czasie do ciepłego mleka dodaj drożdże i miód, dokładnie wymieszaj.
  2. Do miski przesyp mąkę, szczyptę soli oraz jajka. Następnie wlej rozczyn mleka z drożdżami i olej. Starannie wymieszaj. Odstaw ciasto na 15 minut, drożdże zaczną pracować
  3. Do rozgrzanej gofrownicy przełóż porcję ciasta i upiecz gofry.
  4. Do rozgrzanej gofrownicy przełóż porcję ciasta i upiecz gofry.

Podobne przepisy

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Piernik z Czekodżemem Śliwka z belgijską czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!