Gofry klasyczne

kontakt_1
Gofry klasyczne

0

0 / 0

Za goframi przepadają wszyscy - i dzieci i dorośli. Cieszysz się ich smakiem zazwyczaj głównie podczas wakacji nad morzem? Tam smakują doskonale, ale te domowe wcale nie muszą odbiegać smakiem! Przygotowanie gofrów wcale nie jest żmudne i skomplikowane - przekonaj się wypróbowując ten przepis. Doskonale pasuje do nich mus Tymbark - możesz go wziąć ze sobą, by cieszyć się zdrową i wyrazistą w smaku przekąską.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. mleko

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

1 łyżka cukier puder

40 olej

1 szt. jajko

1 szt. mus tymbark owoce tropikalne i ryż

Przygotowanie


1

Gofrownicę rozgrzać do wymaganej temperatury. Rozdzielić białko i żółtko.

2

W większym naczyniu zmiksować mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól, cukier, olej i żółtko (np. blenderem). Białko ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.

3

Porcję ciasta przelać do rozgrzanej gofrownicy i piec przez około 2 – 3 minuty, do rumianego koloru i chrupkości.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

639

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły