Gofry klasyczne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Gofry klasyczne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976045502.jpeg&w=3840&q=75)
Za goframi przepadają wszyscy - i dzieci i dorośli. Cieszysz się ich smakiem zazwyczaj głównie podczas wakacji nad morzem? Tam smakują doskonale, ale te domowe wcale nie muszą odbiegać smakiem! Przygotowanie gofrów wcale nie jest żmudne i skomplikowane - przekonaj się wypróbowując ten przepis. Doskonale pasuje do nich mus Tymbark - możesz go wziąć ze sobą, by cieszyć się zdrową i wyrazistą w smaku przekąską.
0
0 / 0
Za goframi przepadają wszyscy - i dzieci i dorośli. Cieszysz się ich smakiem zazwyczaj głównie podczas wakacji nad morzem? Tam smakują doskonale, ale te domowe wcale nie muszą odbiegać smakiem! Przygotowanie gofrów wcale nie jest żmudne i skomplikowane - przekonaj się wypróbowując ten przepis. Doskonale pasuje do nich mus Tymbark - możesz go wziąć ze sobą, by cieszyć się zdrową i wyrazistą w smaku przekąską.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
1 szkl. mleko
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
1 łyżka cukier puder
40 olej
1 szt. jajko
1 szt. mus tymbark owoce tropikalne i ryż
Przygotowanie
Gofrownicę rozgrzać do wymaganej temperatury. Rozdzielić białko i żółtko.
W większym naczyniu zmiksować mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól, cukier, olej i żółtko (np. blenderem). Białko ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.
Porcję ciasta przelać do rozgrzanej gofrownicy i piec przez około 2 – 3 minuty, do rumianego koloru i chrupkości.