Gofry kakaowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Gofry kakaowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1701-1702057591046.jpeg&w=3840&q=75)
Pragniesz poczuć smak nadmorskiego kurortu w upalny, letni dzień? Doznasz go wraz z naszym przepisem na gofry kakaowe! Nasza propozycja to również sprawdzony pomysł na przepyszny podwieczorek dla całej rodziny.
2
5 / 5
Pragniesz poczuć smak nadmorskiego kurortu w upalny, letni dzień? Doznasz go wraz z naszym przepisem na gofry kakaowe! Nasza propozycja to również sprawdzony pomysł na przepyszny podwieczorek dla całej rodziny.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
225 g mąka pszenna
70 g cukier brązowy
30 g kakao decomorreno
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
400 mleko
0.33 szkl. masło roztopione
2 szt. jajko
Przygotowanie
Wymieszaj w dużej misce mąkę, kakao, cukier, sodę i sól.
Dodaj mokre składniki: jaja, masło i mleko. Wymieszaj wszystko, aż ciasto się połączy.
Rozgrzej gofrownicę. Przed pierwszym użyciem posmaruj odrobiną tłuszczu.
Piecz gofry przez 3-4 minuty. Po upieczeniu gofry układamy na kratkę, aby odparowały (pozostaną wtedy chrupiące).
Podajemy z ulubionymi dodatkami.