Gofry kakaowe

decomorreno
Gofry kakaowe

2

5 / 5

Pragniesz poczuć smak nadmorskiego kurortu w upalny, letni dzień? Doznasz go wraz z naszym przepisem na gofry kakaowe! Nasza propozycja to również sprawdzony pomysł na przepyszny podwieczorek dla całej rodziny.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

225 g mąka pszenna

70 g cukier brązowy

30 g kakao decomorreno

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

400 mleko

0.33 szkl. masło roztopione

2 szt. jajko

Przygotowanie


1

Wymieszaj w dużej misce mąkę, kakao, cukier, sodę i sól.

2

Dodaj mokre składniki: jaja, masło i mleko. Wymieszaj wszystko, aż ciasto się połączy.

3

Rozgrzej gofrownicę. Przed pierwszym użyciem posmaruj odrobiną tłuszczu.

4

Piecz gofry przez 3-4 minuty. Po upieczeniu gofry układamy na kratkę, aby odparowały (pozostaną wtedy chrupiące).

5

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły