3
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
225 Gramów
mąka pszenna
70 Gramów
Cukier brązowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
400 Mililitrów
mleko
0.33 Szklanki
Masło roztopione
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj w dużej misce mąkę, kakao, cukier, sodę i sól.
  2. Dodaj mokre składniki: jaja, masło i mleko. Wymieszaj wszystko, aż ciasto się połączy.
  3. Rozgrzej gofrownicę. Przed pierwszym użyciem posmaruj odrobiną tłuszczu.
  4. Piecz gofry przez 3-4 minuty. Po upieczeniu gofry układamy na kratkę, aby odparowały (pozostaną wtedy chrupiące).
  5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Mini Pączki kakaowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffinki z czekoladowymi kulkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z czekoladowymi kulkami

Muffinki z Mlekołakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z Mlekołakami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!