Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

decomorreno
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

3

3.8 / 11

Gofry jaglane, to zdrowa alternatywa dla osób dbających o linię oraz tych, którzy lubią testować w kuchni! Smakują równie dobrze jak tradycyjne gofry. Gofry możesz podawać na słodko, bądź na wytrawnie. W wersji wytrawnej ze składników ciasta należny wykluczyć miód, możesz w tedy podać je np. z jajkiem sadzonym i awokado.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

120 g mąka jaglana

60 g mąka ryżowa

50 g mąka ziemniaczana

2 szt. jaja l

1 szkl. mleko roślinne

2 łyżka olej kokosowy

2 łyżka miód

0.50 łyżeczka soda oczyszczona

1 szcz. sól

1 szt. awokado

2 szt. banan

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka miód

500 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Przygotuj krem. Banany, awokado pokrój, wrzuć do blendera kielichowego wraz z kakao DecoMorreno i miodem. Blenduj do powstania gładkiej masy. Przełóż do miseczki.

2

Do blendera kielichowego lub miski włóż wszystkie składniki na gofry. Na koniec dodaj roztopiony olej kokosowy. Zblenduj na gładką masę.

3

Piecz w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.

4

Studź na kratce, aby odparowały.

5

Podawaj z kremem kakaowym oraz ulubionymi owocami.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły