0

Składniki

50 Mililitrów
olej
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Szklanki
mleko UHT 1,5%
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
mleko UHT 1,5%
4 Sztuki
jajko
1 Sztuka
bita śmietana
6 Sztuk
Morele
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mleko.
  2. Dodajemy mąkę z proszkiem wszystko razem miksujemy.
  3. Po wystygnięciu nakładamy bitą śmietanę i morele.

Opis

Najlepiej bitą śmietanę kłaść na zimne gofry.

Podobne przepisy

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Łatwy Do 40 min
Muffiny z jagodami idealne do szkoły

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!