Gofry

m7
Gofry

0

0 / 0

Te gorfy zawsze się udają, są po prostu super. Można je podawać z dowolnym sosem owocowym, bitą śmietaną i czym tylko zechcesz

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

3 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szkl. mąka pszenna

1 szkl. mleko

2 szt. jajka kurze

2 łyżka cukier

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Białka oddziel od żółtek, po czym ubij z nich sztywną pianę.

2

do miski przesiej mąkę i mieszając, powoli wlewaj mleko.

3

potem dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól i roztopione chłodne masło.

4

gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszaj w nie pianę. Rozsmarowuj porcje ciasta w gofrownicy i kolejno piecz jasnozłote gofry.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

98

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły