Gofry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gofry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118501.jpeg&w=3840&q=75)
Te gorfy zawsze się udają, są po prostu super. Można je podawać z dowolnym sosem owocowym, bitą śmietaną i czym tylko zechcesz
0
0 / 0
Te gorfy zawsze się udają, są po prostu super. Można je podawać z dowolnym sosem owocowym, bitą śmietaną i czym tylko zechcesz
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. mąka pszenna
1 szkl. mleko
2 szt. jajka kurze
2 łyżka cukier
2 łyżka masło
Przygotowanie
Białka oddziel od żółtek, po czym ubij z nich sztywną pianę.
do miski przesiej mąkę i mieszając, powoli wlewaj mleko.
potem dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól i roztopione chłodne masło.
gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, delikatnie wmieszaj w nie pianę. Rozsmarowuj porcje ciasta w gofrownicy i kolejno piecz jasnozłote gofry.