Gofry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gofry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832501.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto na gofry ze śmietaną są lekkie i puszyste. Dzięki dodaniu skórki cytrynowej mają niesamowity aromat. Wypróbuj i podaj z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem.
0
0 / 0
Ciasto na gofry ze śmietaną są lekkie i puszyste. Dzięki dodaniu skórki cytrynowej mają niesamowity aromat. Wypróbuj i podaj z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
4 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka oliwa
25 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna
12 dag. masło
5 dag. cukier
3 dag. skórka z cytryny
0.50 l śmietana 22%
Przygotowanie
Masło utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym, dodać całe jajka, sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pozostałe składniki.
Dokładnie wymieszać i piec gofry na wysmarowanej oliwą gofrownicy.
Posypujemy cukrem pudrem.