Gofry

m7
Gofry

0

0 / 0

Ciasto na gofry ze śmietaną są lekkie i puszyste. Dzięki dodaniu skórki cytrynowej mają niesamowity aromat. Wypróbuj i podaj z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

4 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

3 łyżka oliwa

25 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

12 dek. masło

5 dek. cukier

3 dek. skórka z cytryny

0.50 l śmietana 22%

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym, dodać całe jajka, sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pozostałe składniki.

2

Dokładnie wymieszać i piec gofry na wysmarowanej oliwą gofrownicy.

3

Posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły