Gofry
m7
Ciasto na gofry ze śmietaną są lekkie i puszyste. Dzięki dodaniu skórki cytrynowej mają niesamowity aromat. Wypróbuj i podaj z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem.
0
0 / 0
Ciasto na gofry ze śmietaną są lekkie i puszyste. Dzięki dodaniu skórki cytrynowej mają niesamowity aromat. Wypróbuj i podaj z ulubionymi owocami lub posypane cukrem pudrem.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 łyżeczka proszek do pieczenia
4 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka oliwa
25 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna
12 dek. masło
5 dek. cukier
3 dek. skórka z cytryny
0.50 l śmietana 22%
Przygotowanie
Masło utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym, dodać całe jajka, sól, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i pozostałe składniki.
Dokładnie wymieszać i piec gofry na wysmarowanej oliwą gofrownicy.
Posypujemy cukrem pudrem.