GOFERY
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![GOFERY](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973741729.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis od koleżanki.
3
0 / 0
Przepis od koleżanki.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 l woda mineralna gazowana
3 szkl. mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. dżem jagodowy łowicz
4 łyżka cukier
1 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
1
4żóltka utrzec z 4 łyżkami cukru i z cukrem waniliowym.
2
Dodac 0,5l wody gazowanej.
3
Dodajemy 1 łyżkę oleju.
4
Następnie dodac 3 szklanki mąki pszennej wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia.
5
Ubic pianę i dodac do masy, wymiszac delikatnie łyżką.