Gnocchi ze szparagami
EkspertOdKuchni
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na smaczny obiad lub kolację? Spróbuj gnocchi ze szparagami, które zasmakuje wszystkim miłośnikom włoskich i lekkich potraw! To również świetny wybór na wyjątkowe okazje, kiedy chcesz zaskoczyć swoich bliskich aromatycznymi kombinacjami kulinarnymi. Połączenie gnocchi z kurczakiem, szparagami i kremowym sosem na bazie śmietanki tworzy aromatyczne danie, które przygotujesz w mniej niż godzinę. Życzymy smacznego!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g gnocchi
300 g pierś z kurczaka
300 g szparagi
1 szt. cebula biała
200 śmietanka kremowa 30%
100 g pomidory suszone
1 szcz. pieprz, sól do smaku
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone szparagi, cebulę, czosnek i suszone pomidory.
W międzyczasie gotujemy gnocchi według instrukcji na opakowaniu.
Gdy kurczak będzie gotowy, wlewamy na patelnię śmietankę 30% i po chwili wrzucamy ugotowane gnocchi. Redukujemy sos śmietanowy.
Gnocchi ze szparagami posypujemy szczypiorkiem i ewentualnie parmezanem.