Gnocchi ze szparagami

EkspertOdKuchni
Gnocchi ze szparagami

2

0 / 0

Szukasz pomysłu na smaczny obiad lub kolację? Spróbuj gnocchi ze szparagami, które zasmakuje wszystkim miłośnikom włoskich i lekkich potraw! To również świetny wybór na wyjątkowe okazje, kiedy chcesz zaskoczyć swoich bliskich aromatycznymi kombinacjami kulinarnymi. Połączenie gnocchi z kurczakiem, szparagami i kremowym sosem na bazie śmietanki tworzy aromatyczne danie, które przygotujesz w mniej niż godzinę. Życzymy smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g gnocchi

300 g pierś z kurczaka

300 g szparagi

1 szt. cebula biała

200 śmietanka kremowa 30%

100 g pomidory suszone

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone szparagi, cebulę, czosnek i suszone pomidory.

2

W międzyczasie gotujemy gnocchi według instrukcji na opakowaniu.

3

Gdy kurczak będzie gotowy, wlewamy na patelnię śmietankę 30% i po chwili wrzucamy ugotowane gnocchi. Redukujemy sos śmietanowy.

4

Gnocchi ze szparagami posypujemy szczypiorkiem i ewentualnie parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1219

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

118

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły