Gnocchi z sosem bolońskim

maspexdigital
Gnocchi z sosem bolońskim

0

0 / 0

Gnocchi z sosem bolońskim to sposób na szybką, kulinarną podróż do słonecznych Włoch. Przepyszne gnocchi w aromatycznym sosie bolońskim to prawdziwa uczta dla fanów kuchni włoskiej oraz sposób na szybki i smaczny obiad.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szt. jajko

200 g mąka pszenna

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy do miękkości, a wystudzone przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce.

2

Dodajemy do nich jajko, mąkę oraz sól i dokładnie mieszamy.

3

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy je jak kopytka.

4

Za pomocą widelca robimy wgłębienia w każdym kawałku ciasta.

5

Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie około minutę od wypłynięcia na powierzchnię.

6

Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi kluseczkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły