Gnocchi z sosem bolońskim

maspexdigital
Gnocchi z sosem bolońskim

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gnocchi z sosem bolońskim to sposób na szybką, kulinarną podróż do słonecznych Włoch. Przepyszne gnocchi w aromatycznym sosie bolońskim to prawdziwa uczta dla fanów kuchni włoskiej oraz sposób na szybki i smaczny obiad.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szt. jajko

200 g mąka pszenna

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Ziemniaki gotujemy do miękkości, a wystudzone przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce.

Dodajemy do nich jajko, mąkę oraz sól i dokładnie mieszamy.

Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy je jak kopytka.

Za pomocą widelca robimy wgłębienia w każdym kawałku ciasta.

Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie około minutę od wypłynięcia na powierzchnię.

Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi kluseczkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły