Gnocchi z sosem bolońskim
maspexdigital
Gnocchi z sosem bolońskim to sposób na szybką, kulinarną podróż do słonecznych Włoch. Przepyszne gnocchi w aromatycznym sosie bolońskim to prawdziwa uczta dla fanów kuchni włoskiej oraz sposób na szybki i smaczny obiad.
0
0 / 0
Gnocchi z sosem bolońskim to sposób na szybką, kulinarną podróż do słonecznych Włoch. Przepyszne gnocchi w aromatycznym sosie bolońskim to prawdziwa uczta dla fanów kuchni włoskiej oraz sposób na szybki i smaczny obiad.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ziemniaki
1 szt. jajko
200 g mąka pszenna
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy do miękkości, a wystudzone przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub mielimy w maszynce.
Dodajemy do nich jajko, mąkę oraz sól i dokładnie mieszamy.
Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy je jak kopytka.
Za pomocą widelca robimy wgłębienia w każdym kawałku ciasta.
Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie około minutę od wypłynięcia na powierzchnię.
Sos podgrzewamy i podajemy z gotowymi kluseczkami.