Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Coś przepysznego, co zrodziło się z prawie pustej lodówki. Naprawdę, stanąłem przed pustą lodówką, w której dogorywała mała cukinia i napoczęty słoiczek marynowanego pieprzu. Nie planowałem jakoś specjalnie odświętnej kolacji, a wyszło bardzo pysznie i można powiedzieć, jak w restauracji. A co! Jak opisać smak zielonego marynowanego pieprzu? No cóż, jest pieprzny, ostry, a jednocześnie delikatny i zostawia przyjemny smak na języku. Można go spokojnie dodawać do wielu sosów, do mięsa i ryby. Właściwie jest prawie wszechstronny i mdłej potrawie dodaje charakteru, więc warto mieć dyżurny słoiczek schowany na czarną godzinę.
1 | Sztuka |
Gnocchi
|
|
1 | Sztuka |
Ser pleśniowy
|
|
4 | Łyżki |
Pieprz zielony marynowany
|
|
1 | Dekagram |
masło
|
|
0.5 | Szklanki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
0.5 | Sztuki |
cukinia
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |