Gnocchi z cukinią i marynowanym pieprzem

bartek
Gnocchi z cukinią i marynowanym pieprzem

0

0 / 0

Coś przepysznego, co zrodziło się z prawie pustej lodówki. Naprawdę, stanąłem przed pustą lodówką, w której dogorywała mała cukinia i napoczęty słoiczek marynowanego pieprzu. Nie planowałem jakoś specjalnie odświętnej kolacji, a wyszło bardzo pysznie i można powiedzieć, jak w restauracji. A co! Jak opisać smak zielonego marynowanego pieprzu? No cóż, jest pieprzny, ostry, a jednocześnie delikatny i zostawia przyjemny smak na języku. Można go spokojnie dodawać do wielu sosów, do mięsa i ryby. Właściwie jest prawie wszechstronny i mdłej potrawie dodaje charakteru, więc warto mieć dyżurny słoiczek schowany na czarną godzinę.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. gnocchi

1 szt. ser pleśniowy

4 łyżka pieprz zielony marynowany

1 dek. masło

0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

0.50 szt. cukinia

Przygotowanie


1

Przygotowujemy składniki: makaron, cukinia, kremówka, ser pleśniowy, pieprz marynowany oraz sól i pieprz.

2

Cukinię podsmażam z obu stron na patelni na łyżce masła.

3

Do podsmażonej cukinii dodaję pieprz marynowany i chwilę razem smażę.

4

Następnie wlewam śmietankę kremówkę i kroję ser pleśniowy. Mieszam energicznie, aż do chwili, gdy ser się rozpuści.

5

W czasie, gdy robię sos dochodzi makaron. Odcedzam go i kładę na talerze. Danie polewam sosem i gotowe!

6

Sos jest gotowy, dodaję odrobinę soli i pieprzu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły