Gnocchi reggae
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Gnocchi reggae](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286899.jpeg&w=3840&q=75)
Takie gnocchi jadał Bob Marley...
1
0 / 0
Takie gnocchi jadał Bob Marley...
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. mleko
4 łyżka masło
5 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
Przygotowanie
1
W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę - mieszamy energicznie, cały czas gotując na małym ogniu do 3 minut.
2
Powinna utworzyć się gęsta pasta, do której najlepiej po 2-3 łyżki wlewamy mleko energicznie mieszając. Sos cały czas powoli się gotuje na minimalnym ogniu, nie dłużej jednak, jak 4-5 minut..
3
To jest baza do białego sosu. Jeśli dodamy chrzan wyjdzie sos chrzanowy do mięsa, jeśli dodamy musztardę, wyjdzie sos musztardowy do ryby. Ja dodałam trzy kolory papryki pokrojonej w paski, przesmażonej na maśle.