Gnocchi bazyliowe z sosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Gnocchi bazyliowe z sosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4179-1702057744944.jpeg&w=3840&q=75)
Proste danie w stylu włoskim? Proszę bardzo! Bazyliowe gnocchi z pełnym warzyw sosem w stylu śródziemnomorskim poleca się na obiad.
0
2.5 / 6
Proste danie w stylu włoskim? Proszę bardzo! Bazyliowe gnocchi z pełnym warzyw sosem w stylu śródziemnomorskim poleca się na obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g ziemniaki ugotowane
1 pęcz. świeża bazylia
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
2 łyżka olej
Przygotowanie
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać zmiksowaną bazylię, jajko, mąkę, szczyptę soli i wyrobić na gładkie ciasto.
Podzielić na 3 części. Na podsypanej mąką stolnicy z każdej części zrobić rulonik, lekko docisnąć i kroić na 1-1,5 cm kawałki.
Zagotować wodę, posolić, wlać 2 łyżki oleju i partiami wrzucać kopytka. Wyławiać tuż po wypłynięciu na wierzch.
Podawać na ciepło z sosem 8 Warzyw Po Śródziemnomorsku.