Gnocchi bazyliowe z sosem

maspexdigital
Gnocchi bazyliowe z sosem

0

2.5 / 6

Proste danie w stylu włoskim? Proszę bardzo! Bazyliowe gnocchi z pełnym warzyw sosem w stylu śródziemnomorskim poleca się na obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g ziemniaki ugotowane

1 pęcz. świeża bazylia

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać zmiksowaną bazylię, jajko, mąkę, szczyptę soli i wyrobić na gładkie ciasto.

2

Podzielić na 3 części. Na podsypanej mąką stolnicy z każdej części zrobić rulonik, lekko docisnąć i kroić na 1-1,5 cm kawałki.

3

Zagotować wodę, posolić, wlać 2 łyżki oleju i partiami wrzucać kopytka. Wyławiać tuż po wypłynięciu na wierzch.

4

Podawać na ciepło z sosem 8 Warzyw Po Śródziemnomorsku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

929

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

164

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły