Gazpacho
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Gazpacho](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637774.jpeg&w=3840&q=75)
Gazpacho to najprościej mówiąc hiszpańska wersja naszego chłodnika. Zupa na zimno, w której soczyste pomidory i świeże ogórki rozkoszują podniebienia to idealna propozycja na ciepłe dni. Poznaj wszystkie składniki Gazpacho, które powodują, że chłodnik zachwyca smakiem i orzeźwia konsystencją.
3
5 / 1
Gazpacho to najprościej mówiąc hiszpańska wersja naszego chłodnika. Zupa na zimno, w której soczyste pomidory i świeże ogórki rozkoszują podniebienia to idealna propozycja na ciepłe dni. Poznaj wszystkie składniki Gazpacho, które powodują, że chłodnik zachwyca smakiem i orzeźwia konsystencją.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. pomidor
1 szt. ogórek gruntowy
1 szt. papryka czerwona
1 szt. ząbek czosnku
150 passata łowicz
1 szt. cebula dymka
1 łyżka ser typu feta
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Pomidory obieramy i usuwamy z nich nasiona, a następnie kroimy w kostkę.
Ogórka, cebulę i paprykę myjemy, obieramy i również kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy i odkładamy 3 łyżki mieszanki do osobnej miseczki.
Pozostałe warzywa blendujemy na gładką masę, dodajemy miąższ pieczywa oraz passatę i przyprawy. Blendujemy ponownie.
Podajemy z pokrojonymi warzywami odłożonymi wcześniej oraz pokrojoną w drobną kostkę fetą.