Gazpacho

maspexdigital
Gazpacho

3

5 / 1

Gazpacho to najprościej mówiąc hiszpańska wersja naszego chłodnika. Zupa na zimno, w której soczyste pomidory i świeże ogórki rozkoszują podniebienia to idealna propozycja na ciepłe dni. Poznaj wszystkie składniki Gazpacho, które powodują, że chłodnik zachwyca smakiem i orzeźwia konsystencją.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. pomidor

1 szt. ogórek gruntowy

1 szt. papryka czerwona

1 szt. ząbek czosnku

150 passata łowicz

1 szt. cebula dymka

1 łyżka ser typu feta

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Pomidory obieramy i usuwamy z nich nasiona, a następnie kroimy w kostkę.

2

Ogórka, cebulę i paprykę myjemy, obieramy i również kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy i odkładamy 3 łyżki mieszanki do osobnej miseczki.

3

Pozostałe warzywa blendujemy na gładką masę, dodajemy miąższ pieczywa oraz passatę i przyprawy. Blendujemy ponownie.

4

Podajemy z pokrojonymi warzywami odłożonymi wcześniej oraz pokrojoną w drobną kostkę fetą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

141

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły