0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
6 Sztuk
pomidor
2 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
ocet winny
2 Łyżki
oliwa
4 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z pomidorów wycinamy szypułki, z papryki gniazda nasienne, ogórka obieramy i kroimy wszystkie warzywa w kostkę. Czosnek siekamy i wszystko miksujemy.
  2. Dodajemy oliwę, ocet, sól, pieprz i natkę. Mieszamy.
  3. Wkładamy Gazpacho do lodówki na 3 godziny.

Opis

Hiszpańska zupa na zimno. Idealna na upały.

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!