Gazpacho

uwielbiampl
Gazpacho

0

0 / 0

Pragniesz odwiedzić z nami słoneczną Andaluzję? Sprawdź zatem nasz przepis na hiszpańską zupę na zimno - gazpacho. Głównymi jej składnikami są: pomidory, papryka, ogórki oraz czosnek. Idealna propozycja na upały.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

6 szt. pomidor

2 szt. papryka czerwona

1 szt. ogórek

1 szt. czosnek

1 łyżka ocet winny

2 łyżka oliwa

4 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Z pomidorów wyciąć szypułki, z papryki gniazda nasienne, ogórka obrać i pokroić wszystkie warzywa w kostkę. Czosnek posiekać i wszystko zmiksować.

2

Dodać oliwę, ocet, sól, pieprz i natkę. Wymieszać.

3

Włożyć Gazpacho do lodówki na 3 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

183

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły