Gazpacho
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Gazpacho](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656841.jpeg&w=3840&q=75)
Pragniesz odwiedzić z nami słoneczną Andaluzję? Sprawdź zatem nasz przepis na hiszpańską zupę na zimno - gazpacho. Głównymi jej składnikami są: pomidory, papryka, ogórki oraz czosnek. Idealna propozycja na upały.
0
0 / 0
Pragniesz odwiedzić z nami słoneczną Andaluzję? Sprawdź zatem nasz przepis na hiszpańską zupę na zimno - gazpacho. Głównymi jej składnikami są: pomidory, papryka, ogórki oraz czosnek. Idealna propozycja na upały.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
6 szt. pomidor
2 szt. papryka czerwona
1 szt. ogórek
1 szt. czosnek
1 łyżka ocet winny
2 łyżka oliwa
4 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Z pomidorów wyciąć szypułki, z papryki gniazda nasienne, ogórka obrać i pokroić wszystkie warzywa w kostkę. Czosnek posiekać i wszystko zmiksować.
Dodać oliwę, ocet, sól, pieprz i natkę. Wymieszać.
Włożyć Gazpacho do lodówki na 3 godziny.