0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
kostka rosołowa
6 Łyżek
koncentrat pomidorowy 30%
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Kilograma
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy gałki. Gałki gotujemy w wodzie.
  2. Do wody dodajemy koncentrat, kostkę rosołową i łyżkę mąki wymieszaną w 1/3 szklanki wody, zagotowujemy.

Opis

Zawsze gotuję moim dzieciakom. Bardzo je lubią.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!