0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
kostka rosołowa
6 Łyżek
koncentrat pomidorowy 30%
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Kilograma
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy gałki. Gałki gotujemy w wodzie.
  2. Do wody dodajemy koncentrat, kostkę rosołową i łyżkę mąki wymieszaną w 1/3 szklanki wody, zagotowujemy.

Opis

Zawsze gotuję moim dzieciakom. Bardzo je lubią.

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!