0

Składniki

1 Szklanka
groszek zielony
5 Sztuk
Udka kurze bez skóry
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
jajko
2 Sztuki
ŻELATYNA
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
przyprawa maggi
1 Łyżka
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka z wodą wkładamy 5 udek .Gotujemy po 20 min dodajemy całe marchewki solimy .Dodajemy pieprz,magii,pieprz. Odcedzamy .Mięso obieramy .Rozrabiamy żelatyne opakowanie na 2 litry wywaru .W foremkach kładziemy pokrojoną marchew,jajko,groszek zalewamy rosołem z żelatyną i obranym mięsem .

Opis

Pyszna i nie tłusta galareta.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!