Galaretka z udek z warzywami

m7

Pyszna i nietłusta galareta z mięsem i warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
93
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna i nietłusta galareta z mięsem i warzywami.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szkl. groszek zielony
5 szt. udka kurze bez skóry
2 szt. marchew
4 szt. jajko
2 szt. żelatyna
2 łyżka sól
2 łyżka przyprawa maggi
1 łyżka pieprz
Przygotowanie
Do garnka z wodą wkładamy 5 udek. Gotujemy, a po 20 min dodajemy całe marchewki. Przyprawiamy.
Odcedzamy. Mięso obieramy. Rozrabiamy opakowanie żelatyny w 2 litrach wywaru.
W foremkach kładziemy pokrojoną marchew, jajko, groszek i zalewamy rosołem z żelatyną i obranym mięsem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
93
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.