Galaretka z udek z warzywami

m7
Galaretka z udek z warzywami

0

0 / 0

Pyszna i nietłusta galareta z mięsem i warzywami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szkl. groszek zielony

5 szt. udka kurze bez skóry

2 szt. marchew

4 szt. jajko

2 szt. żelatyna

2 łyżka sól

2 łyżka przyprawa maggi

1 łyżka pieprz

Przygotowanie


1

Do garnka z wodą wkładamy 5 udek. Gotujemy, a po 20 min dodajemy całe marchewki. Przyprawiamy.

2

Odcedzamy. Mięso obieramy. Rozrabiamy opakowanie żelatyny w 2 litrach wywaru.

3

W foremkach kładziemy pokrojoną marchew, jajko, groszek i zalewamy rosołem z żelatyną i obranym mięsem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

93

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły