0

Składniki

1 Szklanka
groszek zielony
5 Sztuk
Udka kurze bez skóry
2 Sztuki
marchew
4 Sztuki
jajko
2 Sztuki
ŻELATYNA
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
przyprawa maggi
1 Łyżka
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka z wodą wkładamy 5 udek .Gotujemy po 20 min dodajemy całe marchewki solimy .Dodajemy pieprz,magii,pieprz. Odcedzamy .Mięso obieramy .Rozrabiamy żelatyne opakowanie na 2 litry wywaru .W foremkach kładziemy pokrojoną marchew,jajko,groszek zalewamy rosołem z żelatyną i obranym mięsem .

Opis

Pyszna i nie tłusta galareta.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Puree z kalafiora i ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puree z kalafiora i ziemniaków

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!