1

Składniki

3.5 Litra
woda
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Golonka
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ŻELATYNA
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
3 Łyżki
koper ogrodowy
4 Łyżki
przyprawa maggi
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. W wodzie gotujemy mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjmujemy wcześniej gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka jak i golonkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.
  2. Wywar przecedzamy, w gorącym rozpuszczamy żelatynę ( żelatyna na 3 litry wody) doprawiamy do smaku przyprawami. Wrzucamy mięso, marchewkę, koperek.
  3. Nalewamy w salaterki, wstawiamy do lodówki do stężenia.

Opis

przekąska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!