Galaretka z kurczaka i golonki z koperkiem

m7
Galaretka z kurczaka i golonki z koperkiem

1

3.8 / 4

Galaretka z mięsem idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3.50 l woda

3 szt. udko z kurczaka

1 szt. golonka

3 szt. marchew

3 szt. żelatyna

4 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

3 łyżka koper ogrodowy

4 łyżka przyprawa maggi

Przygotowanie


1

W wodzie ugotować mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjąć wcześniej, gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka, jak i golonkę pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kostkę.

2

Wywar przecedzić, w gorącym rozpuścić żelatynę (żelatyna na 3 litry wody), doprawić do smaku przyprawami. Wrzucić mięso, marchewkę, koperek.

3

Nalewać w salaterki, wstawić do lodówki do stężenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły