Galaretka z kurczaka i golonki z koperkiem
m7
Galaretka z mięsem idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną.
1
3.8 / 4
Galaretka z mięsem idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3.50 l woda
3 szt. udko z kurczaka
1 szt. golonka
3 szt. marchew
3 szt. żelatyna
4 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
3 łyżka koper ogrodowy
4 łyżka przyprawa maggi
Przygotowanie
1
W wodzie ugotować mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjąć wcześniej, gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka, jak i golonkę pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę pokroić w kostkę.
2
Wywar przecedzić, w gorącym rozpuścić żelatynę (żelatyna na 3 litry wody), doprawić do smaku przyprawami. Wrzucić mięso, marchewkę, koperek.
3
Nalewać w salaterki, wstawić do lodówki do stężenia.