1

Składniki

3.5 Litra
woda
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Golonka
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ŻELATYNA
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
3 Łyżki
koper ogrodowy
4 Łyżki
przyprawa maggi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W wodzie gotujemy mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjmujemy wcześniej gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka jak i golonkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.
  2. Wywar przecedzamy, w gorącym rozpuszczamy żelatynę ( żelatyna na 3 litry wody) doprawiamy do smaku przyprawami. Wrzucamy mięso, marchewkę, koperek.
  3. Nalewamy w salaterki, wstawiamy do lodówki do stężenia.

Opis

przekąska

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!