1

Składniki

3.5 Litra
woda
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Golonka
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
ŻELATYNA
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
3 Łyżki
koper ogrodowy
4 Łyżki
przyprawa maggi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W wodzie gotujemy mięso z warzywami i przyprawami. Udka z kurczaka wyjmujemy wcześniej gdyż gotują się krócej niż golonka. Udka z kurczaka jak i golonkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.
  2. Wywar przecedzamy, w gorącym rozpuszczamy żelatynę ( żelatyna na 3 litry wody) doprawiamy do smaku przyprawami. Wrzucamy mięso, marchewkę, koperek.
  3. Nalewamy w salaterki, wstawiamy do lodówki do stężenia.

Opis

przekąska

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!