0

Składniki

2 Kostki
oliwa z oliwek
0.5 Sztuki
kukurydza
2 Sztuki
Mrożonka kompotowa
4 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować wywar z udek tak żeby wyszło ok. 2,5 litra wody.
  2. Wyjąc ugotowane udka, wystudzić, pokroić w kawałki lub kostkę.
  3. W wywarze ugotować warzywa (bukiet warzyw ale bez ziemniaków !)wg czasu
  4. podanego na opakowaniu wraz z kukurydzą. Dołożyć do ugotowanych warzyw
  5. pokrojone mięso z udek, kostki oliwy z oliwek marki OLE!, doprawić solą, pieprzem.
  6. Przyrządzić żelatynę (proporcja żelatyny adekwatnie do ilości wywaru), dodać
  7. do wywaru... wystudzić... nalewać do miseczek, wstawić do lodówki aż
  8. się zsiądzie.

Opis

przekąska zamiast wędliny

Podobne przepisy

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Grillowane boczniaki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane boczniaki

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!