Galaretka z kurczaka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Galaretka z kurczaka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974217435.jpeg&w=3840&q=75)
przekąska zamiast wędliny
0
0 / 0
przekąska zamiast wędliny
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kostka oliwa z oliwek
0.50 szt. kukurydza
2 szt. mrożonka kompotowa
4 szt. udko z kurczaka
1 szt. żelatyna
Przygotowanie
1
Ugotować wywar z udek tak żeby wyszło ok. 2,5 litra wody.
2
Wyjąc ugotowane udka, wystudzić, pokroić w kawałki lub kostkę.
3
W wywarze ugotować warzywa (bukiet warzyw ale bez ziemniaków !)wg czasu
4
podanego na opakowaniu wraz z kukurydzą. Dołożyć do ugotowanych warzyw
5
pokrojone mięso z udek, kostki oliwy z oliwek marki OLE!, doprawić solą, pieprzem.
6
Przyrządzić żelatynę (proporcja żelatyny adekwatnie do ilości wywaru), dodać
7
do wywaru... wystudzić... nalewać do miseczek, wstawić do lodówki aż
8
się zsiądzie.