0

Składniki

2 Kostki
oliwa z oliwek
0.5 Sztuki
kukurydza
2 Sztuki
Mrożonka kompotowa
4 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować wywar z udek tak żeby wyszło ok. 2,5 litra wody.
  2. Wyjąc ugotowane udka, wystudzić, pokroić w kawałki lub kostkę.
  3. W wywarze ugotować warzywa (bukiet warzyw ale bez ziemniaków !)wg czasu
  4. podanego na opakowaniu wraz z kukurydzą. Dołożyć do ugotowanych warzyw
  5. pokrojone mięso z udek, kostki oliwy z oliwek marki OLE!, doprawić solą, pieprzem.
  6. Przyrządzić żelatynę (proporcja żelatyny adekwatnie do ilości wywaru), dodać
  7. do wywaru... wystudzić... nalewać do miseczek, wstawić do lodówki aż
  8. się zsiądzie.

Opis

przekąska zamiast wędliny

Podobne przepisy

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Grillowane boczniaki

Łatwy Do 15 min
Grillowane boczniaki

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Galareta drobiowa

Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!