0

Składniki

2 Kostki
oliwa z oliwek
0.5 Sztuki
kukurydza
2 Sztuki
Mrożonka kompotowa
4 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować wywar z udek tak żeby wyszło ok. 2,5 litra wody.
  2. Wyjąc ugotowane udka, wystudzić, pokroić w kawałki lub kostkę.
  3. W wywarze ugotować warzywa (bukiet warzyw ale bez ziemniaków !)wg czasu
  4. podanego na opakowaniu wraz z kukurydzą. Dołożyć do ugotowanych warzyw
  5. pokrojone mięso z udek, kostki oliwy z oliwek marki OLE!, doprawić solą, pieprzem.
  6. Przyrządzić żelatynę (proporcja żelatyny adekwatnie do ilości wywaru), dodać
  7. do wywaru... wystudzić... nalewać do miseczek, wstawić do lodówki aż
  8. się zsiądzie.

Opis

przekąska zamiast wędliny

Podobne przepisy

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Przepis
Łatwy Do 15 min
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Przysmaki z grilla okraszone nutą pomidorowego szaleństwa

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!