Galaretka z indyka i brokuła.

m7
Galaretka z indyka i brokuła.

0

0 / 0

drobiowa galaretka

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szkl. bulion drobiowy

0.25 szt. pierś indycza ze skórą

0.25 szt. brokuły

1 szt. marchew

3 łyżka żelatyna

4 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Mięso kroimy dość drobno. Razem z warzywami wrzucamy do ugotowanego bulionu. Wszystko razem gotujemy jakiś czas nie doprowadzając d wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie. Doprawiamy. Po czym przekładamy do salaterek. Odstawiamy do zastygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

111

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły