0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
bulion drobiowy
0.25 Sztuki
Pierś indycza ze skórą
0.25 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
marchew
3 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy dość drobno. Razem z warzywami wrzucamy do ugotowanego bulionu. Wszystko razem gotujemy jakiś czas nie doprowadzając d wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie. Doprawiamy. Po czym przekładamy do salaterek. Odstawiamy do zastygnięcia.

Opis

drobiowa galaretka

Podobne przepisy

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Łatwy Do 3 godz
Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!