0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
bulion drobiowy
0.25 Sztuki
Pierś indycza ze skórą
0.25 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
marchew
3 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy dość drobno. Razem z warzywami wrzucamy do ugotowanego bulionu. Wszystko razem gotujemy jakiś czas nie doprowadzając d wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie. Doprawiamy. Po czym przekładamy do salaterek. Odstawiamy do zastygnięcia.

Opis

drobiowa galaretka

Podobne przepisy

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Galareta drobiowa

Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Kanapkowa stonoga

Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!