0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
bulion drobiowy
0.25 Sztuki
Pierś indycza ze skórą
0.25 Sztuki
brokuły
1 Sztuka
marchew
3 Łyżki
ŻELATYNA
4 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy dość drobno. Razem z warzywami wrzucamy do ugotowanego bulionu. Wszystko razem gotujemy jakiś czas nie doprowadzając d wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie. Doprawiamy. Po czym przekładamy do salaterek. Odstawiamy do zastygnięcia.

Opis

drobiowa galaretka

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 20 min.

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!