Galaretka z czerwonego barszczu z chrzanowym musem
MagdaEM
Zaskakująca, chrzanowa, esencjonalna przystawka.
0
0 / 0
Zaskakująca, chrzanowa, esencjonalna przystawka.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
2 łyżeczka chrzan krakus
4 łyżka żelatyna
1 łyżka ocet 10%
2 szt. serek kanapkowy
1 szcz. sól biała
Przygotowanie
Ugotować esencjonalny barszczyk według przepisu na opakowaniu koncentratu tak, aby powstał 1 litr mocnego w smaku barszczu.
Pod koniec dodać 1 łyżkę octu i ewentualnie dosmaczyć przyprawami.
W gorącym barszczu rozpuścić żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać. Wystudzić.
Serek typu kanapkowego wymieszać z chrzanem i doprawić według uznania.
Przełożyć do rękawa lub szprycy i najlepiej do silikonowych foremek, tak aby łatwo wyciągnąć gotowe galaretki. Uformować ładne stożki. Zalać zimnym barszczem i wstawić do lodówki do stężenia.