Galaretka z czerwonego barszczu z chrzanowym musem

MagdaEM
Galaretka z czerwonego barszczu z chrzanowym musem

0

0 / 0

Zaskakująca, chrzanowa, esencjonalna przystawka.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

2 łyżecz. chrzan krakus

4 łyżka żelatyna

1 łyżka ocet 10%

2 szt. serek kanapkowy

1 szczyp. sól biała

Przygotowanie


1

Ugotować esencjonalny barszczyk według przepisu na opakowaniu koncentratu tak, aby powstał 1 litr mocnego w smaku barszczu.

2

Pod koniec dodać 1 łyżkę octu i ewentualnie dosmaczyć przyprawami.

3

W gorącym barszczu rozpuścić żelatynę i bardzo dokładnie wymieszać. Wystudzić.

4

Serek typu kanapkowego wymieszać z chrzanem i doprawić według uznania.

5

Przełożyć do rękawa lub szprycy i najlepiej do silikonowych foremek, tak aby łatwo wyciągnąć gotowe galaretki. Uformować ładne stożki. Zalać zimnym barszczem i wstawić do lodówki do stężenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

113

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły