0

Składniki

1 Litr
Rosoł
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
Marchew z rosołu
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
Kurczak z rosołu
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do gorącego rosołu dodajemy żelatynę (ja zawsze daje ciut mniej niż jest napisane na opakowaniu, nie jest wtedy gumiasta :) )
  2. Na dnie przygotowanych wcześniej miseczek układamy porojoną w paski marchewkę, zieloną pietruszkę i groszek
  3. Gotujemy jajko na twardo, kroimy w plastry i też układamy na dnie
  4. Układamy też mięso z kurczaka (najlepiej, żeby kawałki mięsa były spore, nie zaś zbyt rozdrobnione)
  5. Zalewamy rosołem z rozrobioną żelatyną (uwaga, żeby nie zburzyć poukładanych na dnie dodatków :) )
  6. Czekamy, aż galaretka wystygnie, wstawiamy ją wtedy do lodówki i czekamy, aż do jej zupełnego zgalaretowienia :)

Opis

Bardzo prosta w przyrządzeniu galaretka, smaczna i lekkostrawna :)

Podobne przepisy

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Bakłażan smażony w panierce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!