Galaretka rosołowa z kurczakiem

m7
Galaretka rosołowa z kurczakiem

0

0 / 0

Bardzo prosta w przyrządzeniu galaretka, smaczna i lekkostrawna :)

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l rosoł

1 szt. jaja kurze całe

2 szt. marchew z rosołu

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. kurczak z rosołu

1 szt. nać pietruszki

1 szt. żelatyna

Przygotowanie


1

Do gorącego rosołu dodajemy żelatynę (ja zawsze daje ciut mniej niż jest napisane na opakowaniu, nie jest wtedy gumiasta :) )

2

Na dnie przygotowanych wcześniej miseczek układamy porojoną w paski marchewkę, zieloną pietruszkę i groszek

3

Gotujemy jajko na twardo, kroimy w plastry i też układamy na dnie

4

Układamy też mięso z kurczaka (najlepiej, żeby kawałki mięsa były spore, nie zaś zbyt rozdrobnione)

5

Zalewamy rosołem z rozrobioną żelatyną (uwaga, żeby nie zburzyć poukładanych na dnie dodatków :) )

6

Czekamy, aż galaretka wystygnie, wstawiamy ją wtedy do lodówki i czekamy, aż do jej zupełnego zgalaretowienia :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

716

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły