1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
bulion drobiowy
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
marchew
0.25 Sztuki
nać pietruszki
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Łyżki
ŻELATYNA
5 Dekagramów
Szynka wędzona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki oprócz żelatyny i kukurydzy przekładamy do garnka i gotujemy do momentu kiedy warzywa i kurczak będą miękkie. Miękkie mięso drobno kroimy i wrzucamy do bulionu. Na dno salaterki wkładamy połowę osączonej kukurydzy, resztę wrzucamy do bulionu i mięsa. W wywarze rozpuszczamy żelatynę. Gotowe przelewamy do salaterki i odstawiamy do ostygnięcia.

Opis

pyszna drobiowa galaretka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!