0

Składniki

2 Kostki
bulion
2.5 Litra
woda
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Sałatka jarzynowa
1 Sztuka
ŻELATYNA
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kukurydza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka gotujemy z zielem angielskim i listkami laurowymi.
  2. Miękkie udka wyjmujemy z wywaru i kroimy na małe kawałki.
  3. Wywar przecedzamy i uzupełniamy wodą tak by wyszło go 2,5 litra, gotujemy na nim warzywa do miękkości z kostkami bulionu, kukurydzą, następnie rozrabiamy w nim żelatynę i dokładamy pokrojonego kurczaka.
  4. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.

Opis

zamiast wędliny

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!