Example thumb
0

Składniki

2 Kostki
bulion
2.5 Litra
woda
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Sałatka jarzynowa
1 Sztuka
ŻELATYNA
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
kukurydza
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Udka gotujemy z zielem angielskim i listkami laurowymi.
  2. Miękkie udka wyjmujemy z wywaru i kroimy na małe kawałki.
  3. Wywar przecedzamy i uzupełniamy wodą tak by wyszło go 2,5 litra, gotujemy na nim warzywa do miękkości z kostkami bulionu, kukurydzą, następnie rozrabiamy w nim żelatynę i dokładamy pokrojonego kurczaka.
  4. Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.

Opis

zamiast wędliny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!