Galaretka drobiowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Galaretka drobiowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976185381.jpeg&w=3840&q=75)
zamiast wędliny
0
0 / 0
zamiast wędliny
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kostka bulion drobiowy
2.50 l woda
3 szt. udko z kurczaka
1 szt. sałatka jarzynowa
1 szt. żelatyna
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. kukurydza
Przygotowanie
1
Udka gotujemy z zielem angielskim i listkami laurowymi.
2
Miękkie udka wyjmujemy z wywaru i kroimy na małe kawałki.
3
Wywar przecedzamy i uzupełniamy wodą tak by wyszło go 2,5 litra, gotujemy na nim warzywa do miękkości z kostkami bulionu, kukurydzą, następnie rozrabiamy w nim żelatynę i dokładamy pokrojonego kurczaka.
4
Wlewamy do miseczek i odstawiamy do stężenia.