Galareta z kurczaka

m7
Galareta z kurczaka

0

0 / 0

W sam raz na przystawkę.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. kurczak cały

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

2 łyżka żelatyna

20 dek. groszek zielony konserwowy

Przygotowanie


1

Kurczaka oczyścić i podzielić na porcje. Przełożyć je do garnka i zalać wodą.

2

Dodać oczyszczone warzywa( marchewkę i pietruszkę). Następnie dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.

3

Gotować przez około 1,5 godziny. Mięso podzielić na kawałki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę.

4

Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki- połówki, plasterki. Groszek odsączyć z zalewy.

5

Żelatynę rozpuścić w bulionie. W salaterkach układać kawałki mięsa, warzyw, groszek konserwowy i kawałki jajka ugotowane na twardo.

6

Zalać je bulionem i odstawić do całkowitego stężenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły