Galareta z kurczaka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Galareta z kurczaka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975517968.jpeg&w=3840&q=75)
Galareta zrobiona na bazie rosołu z dnia poprzedniego .Nic nie można marnowac.
1
0 / 0
Galareta zrobiona na bazie rosołu z dnia poprzedniego .Nic nie można marnowac.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 l rosoł
1 szt. żelatyna
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. kukurydza konserwowa
40 dag. kurczak
Przygotowanie
1
Żelatyne rozpuścic w zimnym rosole , wstawic na gaz i ugotowac . Mięso posostałe z rosołu odrac i poukładac w trzech głębokich talerzach. Marchewke i pietruszke pokroic w drobną kostke i dołączyc do mięsa. Kukurydze z puszki wsypac na talerz tak około 2 łyżek. Ugotowanym rosołem zalac zawartośc talerzy i pozostawic do wystudzenia . Gdy będzie chłodny wstawiamy do lodówki .