Galareta z drobiu

m7
Galareta  z drobiu

1

0 / 0

Dobra galareta na urodzinowe przyjęcia polecam. Podawać z octem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. kurczak

2 szt. jaja l

1 szt. marchewka z groszkiem

1 szt. żelatyna

1 łyżka ocet

Przygotowanie


1

Ugotować kurczak, aż będzie całkiem miękki, wyjąć go i ostudzić, pokroić w kostkę.

2

Wywar- poczekać aż trochę ostygnie i dodać tyle żelatyny ile pisze na opakowaniu,dodać sól,pieprz i trochę octu.

3

Jajka ugotować na twardo, marchewkę i groszek osączyć z zalewy,pokroić jajka w plastry ułożyć na spodzie asietki lub miski.

4

Na górę jajka dać marchewkę z groszkiem, pokrojone mięso i zalać wywarem z żelatyną.

5

Włożyć do lodówki do stężenia.

6

Uwaga mięso musi być wyjęte z wywaru, gdy się będzie dodawać żelatynę, żeby żelatyna nie przykleiła się do mięsa bo wtedy galareta nie wyjdzie!!!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1079

kcal

Białka

123

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły