0

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.
  2. Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

Opis

Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.

Podobne przepisy

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokół...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!