Galareta wieprzowa

m7
Galareta wieprzowa

0

0 / 0

Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

15 kg wieprzowina

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. seler

1 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.

2

Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły