0

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.
  2. Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

Opis

Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz.

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 20 min.

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!