Galareta wieprzowa
m7
Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.
0
0 / 0
Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
15 kg wieprzowina
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. seler
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. czosnek
Przygotowanie
1
Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.
2
Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.