Galareta wieprzowa
m7
Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5896
kcal
Białka
827
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
263
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
15 kg wieprzowina
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. seler
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.
Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5896
kcal
Białka
827
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
263
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.