Example thumb
0

Składniki

15 Kilogramów
Wieprzowina
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie warzywa obrać, opłukać. Nóżki wieprzowe porąbać, umyć, zalać razem z warzywami zimną wodą i ugotować do miękkości, dodając pod koniec gotowania sól, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Wywar odcedzić i ostudzić.
  2. Z ostudzonych nóżek obrać mięso i pokroić je. W formie zalać mięso wywarem, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić do zastygnięcia.

Opis

Nóżki proszę gotować na bardzo słabym ogniu, do momentu aż mięso odejdzie od kości.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!