Galareta mięsna

m7
Galareta mięsna

0

5 / 1

Lubiana galaretka z mięsem i warzywami.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. wieprzowina golonka ze skórą

6 g pieprz ziarnisty

4 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

5 łyżka groszek zielony

2 łyżka sól

2 łyżka żelatyna

2 łyżka ocet

Przygotowanie


1

Wlać tyle wody do garnka, aby przykryła golonkę. Dodać ziele, liść laurowy, sól, pieprz oraz marchewkę i gotować do miękkości mięsa (co jakiś czas dolewając ubywającą wodę).

2

Gdy mięso jest miękkie należy je obrać, z wody wyjąć przyprawy i marchewkę i rozpuścić w niej żelatynę.

3

Do półmisków lub mniejszych miseczek włożyć mięso, groszek i pokrojoną marchewkę. Zalać tężejącą galareta i odstawić do lodówki do stężenia.

4

Następnie miseczki ogrzewać nad parą i szybkim ruchem obrócić i wyjąć. Podać z natką pietruszki i octem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły