0

Składniki

1 Sztuka
Wieprzowina golonka ze skórą
6 Gramów
pieprz ziarnisty
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
5 Łyżek
groszek zielony
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
ŻELATYNA
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wlewamy tyle wody do garnka aby przykryła golonkę, dodajemy ziele, liść sól, pieprz oraz marchewkę i gotujemy do miękkości mięsa (co jakiś czas dolewając ubywającą wodę).
  2. gdy mięso jest miękkie obieramy je, z wody wyjmujemy przyprawy i marchewkę, rozpuszczamy w niej żelatynę.
  3. do półmisków lub mniejszych miseczek wkładamy ,mięso, groszek i pokrojoną marchewkę, zalewamy tężejącą galareta i odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. Następnie miseczki ogrzewamy nad parą i szybkim ruchem obracamy i wyjmujemy. Stroimy natką pietruszki i doprawiamy octem

Opis

lubiana przez moją rodzinę galareta mięsna

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!