Example thumb
0

Składniki

1 Sztuka
Wieprzowina golonka ze skórą
6 Gramów
pieprz ziarnisty
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
5 Łyżek
groszek zielony
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
ŻELATYNA
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. wlewamy tyle wody do garnka aby przykryła golonkę, dodajemy ziele, liść sól, pieprz oraz marchewkę i gotujemy do miękkości mięsa (co jakiś czas dolewając ubywającą wodę).
  2. gdy mięso jest miękkie obieramy je, z wody wyjmujemy przyprawy i marchewkę, rozpuszczamy w niej żelatynę.
  3. do półmisków lub mniejszych miseczek wkładamy ,mięso, groszek i pokrojoną marchewkę, zalewamy tężejącą galareta i odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. Następnie miseczki ogrzewamy nad parą i szybkim ruchem obracamy i wyjmujemy. Stroimy natką pietruszki i doprawiamy octem

Opis

lubiana przez moją rodzinę galareta mięsna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!