0

Składniki

1 Sztuka
Wieprzowina golonka ze skórą
6 Gramów
pieprz ziarnisty
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
5 Łyżek
groszek zielony
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
ŻELATYNA
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wlewamy tyle wody do garnka aby przykryła golonkę, dodajemy ziele, liść sól, pieprz oraz marchewkę i gotujemy do miękkości mięsa (co jakiś czas dolewając ubywającą wodę).
  2. gdy mięso jest miękkie obieramy je, z wody wyjmujemy przyprawy i marchewkę, rozpuszczamy w niej żelatynę.
  3. do półmisków lub mniejszych miseczek wkładamy ,mięso, groszek i pokrojoną marchewkę, zalewamy tężejącą galareta i odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. Następnie miseczki ogrzewamy nad parą i szybkim ruchem obracamy i wyjmujemy. Stroimy natką pietruszki i doprawiamy octem

Opis

lubiana przez moją rodzinę galareta mięsna

Podobne przepisy

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!