0

Składniki

1 Sztuka
Wieprzowina golonka ze skórą
6 Gramów
pieprz ziarnisty
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
5 Łyżek
groszek zielony
2 Łyżki
sól
2 Łyżki
ŻELATYNA
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. wlewamy tyle wody do garnka aby przykryła golonkę, dodajemy ziele, liść sól, pieprz oraz marchewkę i gotujemy do miękkości mięsa (co jakiś czas dolewając ubywającą wodę).
  2. gdy mięso jest miękkie obieramy je, z wody wyjmujemy przyprawy i marchewkę, rozpuszczamy w niej żelatynę.
  3. do półmisków lub mniejszych miseczek wkładamy ,mięso, groszek i pokrojoną marchewkę, zalewamy tężejącą galareta i odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. Następnie miseczki ogrzewamy nad parą i szybkim ruchem obracamy i wyjmujemy. Stroimy natką pietruszki i doprawiamy octem

Opis

lubiana przez moją rodzinę galareta mięsna

Podobne przepisy

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!