1

Składniki

5 Mililitrów
Maggi
1 Sztuka
ŻELATYNA
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
50 Dekagramów
Mięso gotowane z kurczaka
1 Dekagram
pieprz czarny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.
  2. W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.
  3. Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
  4. Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

Opis

Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .

Podobne przepisy

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Bataty ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty ze szpinakiem

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!