1

Składniki

5 Mililitrów
Maggi
1 Sztuka
ŻELATYNA
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
50 Dekagramów
Mięso gotowane z kurczaka
1 Dekagram
pieprz czarny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.
  2. W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.
  3. Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
  4. Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

Opis

Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!