Galareta drobiowa lux
m7
Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
122
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
5 maggi
1 szt. żelatyna
1 szt. groszek zielony konserwowy
4 szt. marchew
2 szt. kostka rosołowa drobiowa
50 dag. mięso gotowane z kurczaka
1 dag. pieprz czarny
Przygotowanie
Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.
W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.
Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
122
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.