Galareta drobiowa lux

m7
Galareta drobiowa lux

1

0 / 0

Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

5 maggi

1 szt. żelatyna

1 szt. groszek zielony konserwowy

4 szt. marchew

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

50 dag. mięso gotowane z kurczaka

1 dag. pieprz czarny

Przygotowanie


1

Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.

2

W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.

3

Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.

4

Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

122

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły