1

Składniki

5 Mililitrów
Maggi
1 Sztuka
ŻELATYNA
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
50 Dekagramów
Mięso gotowane z kurczaka
1 Dekagram
pieprz czarny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.
  2. W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.
  3. Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
  4. Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.

Opis

Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .

Podobne przepisy

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!