Galareta drobiowa lux
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Galareta drobiowa lux](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5570-1702057858780.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .
1
0 / 0
Szybki i wypróbowany sposób na małą przekąskę .
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
5 maggi
1 szt. żelatyna
1 szt. groszek zielony konserwowy
4 szt. marchew
2 szt. kostka rosołowa drobiowa
50 dag. mięso gotowane z kurczaka
1 dag. pieprz czarny
Przygotowanie
Żelatynę moczymy w 100 ml zimnej wody. W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Doprawiamy pieprzem i maggi.
W małych pojemniczkach układamy groszek odcedzony z zalewy i pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewkę oraz rozdrobnione mięso.
Do gorącego wywaru dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy .Zalewamy przygotowane miseczki z warzywami i mięsem .Ostawiamy do wystudzenia. Wkładamy zimne do lodówki do stężenia.
Można wykorzystac rosół jako podstawa do galarety.