Galareta drobiowa

m7
Galareta drobiowa

0

0 / 0

galareta drobiowa

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. sól, pieprz

3 l woda

5 szt. udka kurze ze skórą

0.50 szt. groszek zielony konserwowy

5 szt. ząbek czosnku

2 szt. żelatyna

Przygotowanie


1

mięso umyć zalać wodą z Vegetą gotować ok 45 min

2

dodać włoszczyznę i gotować ok 1-2godziny (robimy rosół klarowny)

3

wyjmujemy mięso i warzywa, do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek, wywar odcedzamy przez pieluchę po ok 20 min

4

żelatynę zalewamy wodą (małą ilością)

5

po 10 min wlewamy ok 2 szkl ciepłego wywaru i mieszamy aby się rozpuściły grudki, łączymy z resztą wywaru i mieszamy

6

do kubeczków lub miseczek wkładamy pokrojone kawałki mięsa i można dać warzywa np groszek, zalewamy wywarem, jak się schłodzi wkładamy do lodówki aż mocno stężeje

Wartości odżywcze na porcję


Energia

315

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły