Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

admin_1
Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi

0

0 / 0

Makaron fussili z jarmużem, szynką dojrzewającą prosciutto i orzechami włoskimi - śródziemnomorska uczta w Twoim domu! Żyjesz fit? Ten przepis skradnie Twoje serce i… żołądek! Smacznego! Buon appetito!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron malma fusilli

200 g jarmuż

1 szt. cebula czerwona

2 szt. czosnek

50 czerwone wino

100 śmietanka 36%

20 g orzechy włoskie

30 g parmezan

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. oliwa z oliwek

4 plaster prosciutto

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy w paseczki. Dodajemy wszystko na rozgrzaną patelnię.

2

Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez około 1-2 minuty.

3

Na koniec doprawiamy danie solą oraz pieprzem i obficie posypujemy parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1835

kcal

Białka

72

gram

Węglowodany

197

gram

Tłuszcze

77

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły