0

Składniki

200 Gramów
ingridient
Makaron Malma Fusilli
200 Gramów
Jarmuż
1 Sztuka
cebula czerwona
2 Sztuki
czosnek
50 Mililitrów
Czerwone wino
100 Mililitrów
Śmietanka 36%
20 Gramów
orzechy włoskie
30 Gramów
parmezan
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżeczki
oliwa z oliwek
4 Plastry
prosciutto
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy w paseczki. Dodajemy wszystko na rozgrzaną patelnię.
  2. Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez około 1-2 minuty.
  3. Na koniec doprawiamy danie solą oraz pieprzem i obficie posypujemy parmezanem.

Podobne przepisy

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle zapiekane ze szparagami

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Penne z pesto rosso picante

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z pesto rosso picante

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Kokardki z botwiną, kozim serem, boczkiem i orzechami włoskimi

Lazania z cukinią i mięsem wołowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią i mięsem wołowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!