Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi
admin_1
0
0 / 0
Makaron fussili z jarmużem, szynką dojrzewającą prosciutto i orzechami włoskimi - śródziemnomorska uczta w Twoim domu! Żyjesz fit? Ten przepis skradnie Twoje serce i… żołądek! Smacznego! Buon appetito!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron malma fusilli
200 g jarmuż
1 szt. cebula czerwona
2 szt. czosnek
50 czerwone wino
100 śmietanka 36%
20 g orzechy włoskie
30 g parmezan
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżeczka oliwa z oliwek
4 plast. prosciutto
Przygotowanie
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy w paseczki. Dodajemy wszystko na rozgrzaną patelnię.
Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez około 1-2 minuty.
Na koniec doprawiamy danie solą oraz pieprzem i obficie posypujemy parmezanem.