Fussili z jarmużem, prosciutto i orzechami włoskimi
admin_1
Makaron fussili z jarmużem, szynką dojrzewającą prosciutto i orzechami włoskimi - śródziemnomorska uczta w Twoim domu! Żyjesz fit? Ten przepis skradnie Twoje serce i… żołądek! Smacznego! Buon appetito!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1835
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
197
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron fussili z jarmużem, szynką dojrzewającą prosciutto i orzechami włoskimi - śródziemnomorska uczta w Twoim domu! Żyjesz fit? Ten przepis skradnie Twoje serce i… żołądek! Smacznego! Buon appetito!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron malma fusilli
200 g jarmuż
1 szt. cebula czerwona
2 szt. czosnek
50 czerwone wino
100 śmietanka 36%
20 g orzechy włoskie
30 g parmezan
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. oliwa z oliwek
4 plaster prosciutto
Przygotowanie
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę i czosnek siekamy, a prosciutto kroimy w paseczki. Dodajemy wszystko na rozgrzaną patelnię.
Do całości dolewamy czerwone wino oraz śmietankę i przez chwilę dusimy. Następnie dokładamy ugotowany wcześniej makaron i posiekany jarmuż. Smażymy razem przez około 1-2 minuty.
Na koniec doprawiamy danie solą oraz pieprzem i obficie posypujemy parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1835
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
197
gram
Tłuszcze
77
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.