Fusilli z miodem i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fusilli z miodem i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745327.jpeg&w=3840&q=75)
Chwila zapomnienia dla wszystkich łasuchów. Miód, cud i orzeszki.
1
0 / 0
Chwila zapomnienia dla wszystkich łasuchów. Miód, cud i orzeszki.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron fusilli
80 g miód
100 g orzechy laskowe i włoskie
1 szt. pomarańcza
Przygotowanie
1
Miód karmelizujemy na patelni, dodajemy orzechy i po ok. 3 min dolewamy soku z pomarańczy.
2
po odparowaniu połowy płynu dodajemy makaron i energicznie mieszamy.
3
potrawę układamy na talerzu.
4
dekorujemy bitą śmietaną i skórką z pomarańczy.