0

Składniki

400 Gramów
Makaron fusilli
80 Gramów
miód
100 Gramów
Orzechy laskowe i włoskie
1 Sztuka
pomarańcza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód karmelizujemy na patelni, dodajemy orzechy i po ok. 3 min dolewamy soku z pomarańczy.
  2. po odparowaniu połowy płynu dodajemy makaron i energicznie mieszamy.
  3. potrawę układamy na talerzu.
  4. dekorujemy bitą śmietaną i skórką z pomarańczy.

Opis

Chwila zapomnienia dla wszystkich łasuchów. Miód, cud i orzeszki.

Podobne przepisy

Kaczka w sosie czekoladowo – pomarańczowym

Średni Do 1 godz.

Świderki z miodem i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 20 min.

Czekoladowa pokusa z malinami

Łatwy Do 40 min.

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Karkówka z kaszą w sosie musztardowo-miodowym

Łatwy Do 40 min.

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!