FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

admin_1
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

1

0 / 0

Fusilli con pollo e broccoli - nawet bez znajomości włoskiego możemy domyślić się o co chodzi. Oczywiście o soczystego kurczaka z brokułami i makaronem fusilli! Poznawaj smaki Włoch razem z nami! Buon appetito!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron fusilli malma

2 szt. pierś kurczaka

250 g brokuły

140 wino białe wytrawne

250 śmietana 36%

0.50 szt. cebula

6 szt. pomidory suszone

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

3 szczyp. parmezan tarty

1 łyżecz. oliwa z oliwek extra virgin

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na patelni na oliwie.

2

Dodajemy pokrojone w paski piersi kurczaka i brokuły.

3

Kiedy całość się zarumieni, dolewamy wino i gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.

4

Siekamy suszone pomidory i dodajemy razem ze śmietaną do potrawy.

5

Doprawiamy według uznania, następnie dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

6

Podgrzewamy tak długo, aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

7

W tym czasie gotujemy fusilli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

8

Gotowy makaron mieszamy z sosem. Podajemy równomiernie posypany tartym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2320

kcal

Białka

178

gram

Węglowodany

199

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły