0

Składniki

1 Opakowanie
4 Opakowania
kromka chleba tostowego pszennego
2 Sztuki
jajka zerówki
1 Łyżka
mleko
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W głębokim talerzu rozkłócamy jajka z łyżką mleka.
  2. Na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Kromki chleba tostowego kroimy w paski, tak aby przypominały nieco grubsze frytki. Każdy kawałek obtaczamy z każdej strony w jajku z mlekiem.
  4. Smażymy na maśle z każdej strony, aż się zrumienią.
  5. Grzanki układamy przed podaniem jeszcze na chwilę na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszcz. Zajadamy, maczając tostowe frytki w węgierkowych powidłach Łowicz. Dzięki doskonałej, smarownej konsystencji i wyjątkowemu smakowi świetnie sprawdzą się w roli sosu.

Podobne przepisy

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!