Frytki z fasolki szparagowej

Kotlin
Frytki z fasolki szparagowej

0

0 / 0

Frytki z fasolki szparagowej to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych. Doskonale sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do dania głównego, który przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Gotowe frytki najlepiej smakują w towarzystwie pikantnego ketchupu. Życzymy smacznego!

7

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g fasolka szparagowa

0.50 szkl. tempura

0.50 szkl. zimna woda

1 szt. jajko

1 szt. pikantny ketchup z pomidorami malinowymi kotlin

1 szt. olej do smażenia

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i osuszyć.

2

W misce wymieszać tempurę z wodą i jajkiem.

3

W głębokiej patelni rozgrzać olej do smażenia.

4

Fasolkę zanurzać partiami w cieście i smażyć na oleju przez 4 minuty, aż się zarumieni.

5

Przed podaniem posolić. Serwować z ketchupem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

119

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły