Frytki z fasolki szparagowej
Kotlin
Frytki z fasolki szparagowej to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych. Doskonale sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do dania głównego, który przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Gotowe frytki najlepiej smakują w towarzystwie pikantnego ketchupu. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
119
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Frytki z fasolki szparagowej to zdrowa i smaczna alternatywa dla tradycyjnych frytek ziemniaczanych. Doskonale sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do dania głównego, który przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Gotowe frytki najlepiej smakują w towarzystwie pikantnego ketchupu. Życzymy smacznego!
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g fasolka szparagowa
0.50 szkl. tempura
0.50 szkl. zimna woda
1 szt. jajko
1 szt. pikantny ketchup z pomidorami malinowymi kotlin
1 szt. olej do smażenia
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i osuszyć.
W misce wymieszać tempurę z wodą i jajkiem.
W głębokiej patelni rozgrzać olej do smażenia.
Fasolkę zanurzać partiami w cieście i smażyć na oleju przez 4 minuty, aż się zarumieni.
Przed podaniem posolić. Serwować z ketchupem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
119
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.