Frytki z batatów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Frytki z batatów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976076759.jpeg&w=3840&q=75)
Frytki z batatów to pyszna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Bataty pieczone w piekarniku są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie i kremowe w środku. Ich naturalna słodycz doskonale komponuje się rozmarynem, a nawet cynamonem lub kuminem. Smacznego!
0
5 / 1
Frytki z batatów to pyszna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Bataty pieczone w piekarniku są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie i kremowe w środku. Ich naturalna słodycz doskonale komponuje się rozmarynem, a nawet cynamonem lub kuminem. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. bataty słodkie ziemniaki
5 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. suszony rozmaryn
Przygotowanie
Bataty kroimy w słupki.
Następnie polewamy je oliwą i doprawiamy przyprawami.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni.
Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej pokrojone bataty i pieczemy przez około 25 min.