Frytki z batatów
kontakt_1
Frytki z batatów to pyszna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Bataty pieczone w piekarniku są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie i kremowe w środku. Ich naturalna słodycz doskonale komponuje się rozmarynem, a nawet cynamonem lub kuminem. Smacznego!
0
5 / 1
Frytki z batatów to pyszna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub przekąska w towarzystwie ulubionego sosu. Bataty pieczone w piekarniku są chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie miękkie i kremowe w środku. Ich naturalna słodycz doskonale komponuje się rozmarynem, a nawet cynamonem lub kuminem. Smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. bataty słodkie ziemniaki
5 łyżka oliwa z oliwek
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka suszony rozmaryn
Przygotowanie
Bataty kroimy w słupki.
Następnie polewamy je oliwą i doprawiamy przyprawami.
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni.
Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej pokrojone bataty i pieczemy przez około 25 min.