Frytki "obierki"
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Frytki "obierki"](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973053733.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy trochę dłużej je podsmażymy to wyjdą domowe chipsy!
0
0 / 0
Gdy trochę dłużej je podsmażymy to wyjdą domowe chipsy!
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 l oliwa z oliwek
5 szt. ziemniaki
Przygotowanie
1
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Obieraczką do ziemniaków strugamy z ziemniaków długie paseczki. W niewielkim garnku (tak aby poziom tłuszczu był jak najwyższy) rozgrzewamy oliwę.
2
Porcję ziemniaczanych pasków wrzucamy na tłuszcz i smażymy chwilę, aż się zarumienią. Odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.