0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Litra
oliwa z oliwek
5 Sztuk
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Obieraczką do ziemniaków strugamy z ziemniaków długie paseczki. W niewielkim garnku (tak aby poziom tłuszczu był jak najwyższy) rozgrzewamy oliwę.
  2. Porcję ziemniaczanych pasków wrzucamy na tłuszcz i smażymy chwilę, aż się zarumienią. Odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.

Opis

Gdy trochę dłużej je podsmażymy to wyjdą domowe chipsy!

Podobne przepisy

Szaszłyk z ziemniaków

Przepis
Średni Do 1 godz
Szaszłyk z ziemniaków

Ziemniaczki ziołowe z grilla

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ziemniaczki ziołowe z grilla

Grillowany bakłażan

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowany bakłażan

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!