0

Składniki

1 Szczypta
sól
0.5 Litra
oliwa z oliwek
5 Sztuk
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Obieraczką do ziemniaków strugamy z ziemniaków długie paseczki. W niewielkim garnku (tak aby poziom tłuszczu był jak najwyższy) rozgrzewamy oliwę.
  2. Porcję ziemniaczanych pasków wrzucamy na tłuszcz i smażymy chwilę, aż się zarumienią. Odcedzamy i wykładamy na papierowy ręcznik.

Opis

Gdy trochę dłużej je podsmażymy to wyjdą domowe chipsy!

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!