0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
olej słonecznikowy
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
Żółty ser
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i marchewką ugotować, przepresować. Dodać ser żółty drobno potarty, dodać mąkę oraz przyprawy. Wszystko starannie wymieszać, uformować małe kuleczki i wrzucać na gorący olej lub do frytkownicy. Jeść na ciepło.

Opis

Te pyszne chrupiące kuleczki idealnie pasują do obiadu czy też kolacji a nawet na przyjęcia. Lepsze od tradycyjnych frytek.

Podobne przepisy

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!