0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
olej słonecznikowy
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
20 Dekagramów
Żółty ser
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki i marchewką ugotować, przepresować. Dodać ser żółty drobno potarty, dodać mąkę oraz przyprawy. Wszystko starannie wymieszać, uformować małe kuleczki i wrzucać na gorący olej lub do frytkownicy. Jeść na ciepło.

Opis

Te pyszne chrupiące kuleczki idealnie pasują do obiadu czy też kolacji a nawet na przyjęcia. Lepsze od tradycyjnych frytek.

Podobne przepisy

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min.

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min.

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!