Frytki karbowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Frytki karbowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8890-1702058075551.jpeg&w=3840&q=75)
Proste i awaryjne danie.
2
0 / 0
Proste i awaryjne danie.
3
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 olej słonecznikowy
1 kg frytki karbowane
1 szczyp. sól
Przygotowanie
1
W wysokim rondelku rozgrzać olej i wrzucić do niego frytki. Usmażyć na rumiano, odcedzić i posolić do smaku. Podawać z dowolnym sosem lub dipem.