Frytki karbowane

m7
Frytki karbowane

2

0 / 0

Proste i awaryjne danie.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 olej słonecznikowy

1 kg frytki karbowane

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

W wysokim rondelku rozgrzać olej i wrzucić do niego frytki. Usmażyć na rumiano, odcedzić i posolić do smaku. Podawać z dowolnym sosem lub dipem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1095

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

78

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły