Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szklanka
olej
8 Sztuk
ziemniaki
1.5 Kostki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w paseczki, wkładamy do miseczki i wsypujemy mielony czosnek, mieszamy dokładnie tak, aby wszystkie paseczki mialy dostęp do czosnku.
  2. Smażymy na głebokim tluszczu, podajemy z sola i ketchupem lub jako dodatek do potraw

Opis

frytki o niecodziennym smaku

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Szaszłyk z ziemniaków

Przepis
Średni Do 1 godz
Szaszłyk z ziemniaków

Ziemniaczki ziołowe z grilla

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ziemniaczki ziołowe z grilla

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!