Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
4 Szczypty
sól
2 Szklanki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w cząstki, osuszyć. Smażyć w płaskim naczyniu, partiami, w silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  2. Usmażone frytki wyjmować łyżką cedzakową, osączyć tłuszczu, posypać solą i zaraz podawać.
  3. Jeżeli chce się usmażyć większą ilość frytek, należy je smażyć dwukrotnie.
  4. Pierwszy raz usmażyć frytki na kremowy kolor, a przed podaniem włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.

Opis

uwielbiam frytki ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!