1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kilogram
mięso mielone wołowe
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
2 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
Kostka wołowa
1 Łyżka
zioła prowansalskie
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wyrabiamy z starta marchewką ,jajkiem ,bułką tartą ,doprawiamy do smaku .
  2. Wilgotnymi rekami kształtujemy podłużne kotlety obtaczamy lekko w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju do zrumienienia.
  3. Do gotującej wody dodajemy kostki wołowe ,zioła prowansalskie .
  4. Po chwili zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie ze śmietaną.
  5. Frykadelki przekładamy do niego za pomocą łyżki cedzakowej .Dusimy razem około 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Opis

Pyszne frykadelki w towarzystwie ziemniaczków idealny obiad. Połączenie kilku smacznych składników i danie wyśmienite.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!