Example thumb
1

Składniki

500 Mililitrów
woda
1 Kilogram
mięso mielone wołowe
3 Szczypty
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
2 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
Kostka wołowa
1 Łyżka
zioła prowansalskie
2 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wyrabiamy z starta marchewką ,jajkiem ,bułką tartą ,doprawiamy do smaku .
  2. Wilgotnymi rekami kształtujemy podłużne kotlety obtaczamy lekko w bułce tartej i smażymy w głębokim oleju do zrumienienia.
  3. Do gotującej wody dodajemy kostki wołowe ,zioła prowansalskie .
  4. Po chwili zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie ze śmietaną.
  5. Frykadelki przekładamy do niego za pomocą łyżki cedzakowej .Dusimy razem około 30 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Opis

Pyszne frykadelki w towarzystwie ziemniaczków idealny obiad. Połączenie kilku smacznych składników i danie wyśmienite.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!