Frykadelki w sosie grzybowym

m7
Frykadelki w sosie grzybowym

0

0 / 0

Kotleciki mielone z niespodzianką w środku polecam

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. musztarda

1 łyżecz. przyprawa do mielonego

1 łyżecz. przyprawa do kebabu

1 łyżecz. masło

1 szkl. bułka tarta

1 szt. cebula

8 szt. plastry wędzonego boczku

1 szt. bułka

1 szt. jaja kurze całe

4 szt. suszone grzyby

1 łyżka mąka pszenna

40 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

grzyby namoczyć i ugotować poprzedniego dnia. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśnięto bułkę, jajko, sól i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować z mięsa krążki o średnicy 10 cm i grubości 0,5 cm. Na każdym położyć plasterek boczku, posmarować cienko musztardą, zwinąć, obtoczyć w bułce i obsmażyć na rumiano. Frykadelki ułożyć w rondelku, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzyby, posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Sos zaprawić białą zasmażką z mąki i masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły