Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
musztarda
1 Łyżeczka
Przyprawa do mielonego
1 Łyżeczka
Przyprawa do kebabu
1 Łyżeczka
masło extra
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
8 Sztuk
Plastry wędzonego boczku
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
jaja kurze całe
4 Sztuki
Suszone grzyby
1 Łyżka
mąka pszenna
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. grzyby namoczyć i ugotować poprzedniego dnia. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, namoczoną i odciśnięto bułkę, jajko, sól i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować z mięsa krążki o średnicy 10 cm i grubości 0,5 cm. Na każdym położyć plasterek boczku, posmarować cienko musztardą, zwinąć, obtoczyć w bułce i obsmażyć na rumiano. Frykadelki ułożyć w rondelku, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone grzyby, posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut. Sos zaprawić białą zasmażką z mąki i masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

Opis

Kotleciki mielone z niespodzianką w środku polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!