Frittata ze szpinakiem

kontakt_1
Frittata ze szpinakiem

1

3 / 3

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cebulka

1 szt. ząbek czosnku

100 g szpinak

1 pęcz. szczypiorek

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka masło

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Umyte jajka wybijamy do miski i rozkłócamy widelcem. Przyprawiamy solą i pieprzem.

2

Cebulkę siekamy w drobną kostkę i złocimy na maśle na patelni.

3

Do cebulki dodajemy szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy.

4

Do masy szpinakowej wlewamy masę jajeczną, lekko mieszamy. Następnie smażymy powoli pod przykryciem, aż nasza frittata się zrumieni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

359

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły