Frittata ze szpinakiem
kontakt_1
1
3 / 3
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cebulka
1 szt. ząbek czosnku
100 g szpinak
1 pęcz. szczypiorek
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka masło
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
Przygotowanie
1
Umyte jajka wybijamy do miski i rozkłócamy widelcem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2
Cebulkę siekamy w drobną kostkę i złocimy na maśle na patelni.
3
Do cebulki dodajemy szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy.
4
Do masy szpinakowej wlewamy masę jajeczną, lekko mieszamy. Następnie smażymy powoli pod przykryciem, aż nasza frittata się zrumieni.