Frittata z makaronem

goodfoodlover
Frittata z makaronem

1

5 / 1

Lekka, zdrowa i urozmaicona - frittata z makaronem. Zaskocz rodzinę i znajomych nietypowym daniem prosto z Włoch. Do przygotowania tego włoskiego omleta niezbędne będą następujące składniki: makaron spaghetti, sól, pieprz, tymianek, salami, jaja kurze, pomidor i cebula.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżeczka sól, pieprz

1 łyżeczka tymianek

250 g makaron spaghetti lubella

100 g salami

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. pomidor

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Przygotuj składniki. Zyskasz pewność, że o niczym nie zapomnisz :)

2

Do foremki lub naczynia żaroodpornego przełóż makaron. Wlej wcześniej przygotowane jajka z salami i pomidorami.

3

Widelcem dokładnie rozbełtaj jajka.

4

Do jajek wrzuć pokrojone salami oraz pomidory. Wsyp posiekaną cebulkę zieloną i wymieszaj składniki.

5

Całość włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.

6

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski wbij jajka. Wsyp sól, pieprz i tymianek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły