Frittata z makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Frittata z makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973958137.jpeg&w=3840&q=75)
Lekka, zdrowa i urozmaicona - frittata z makaronem. Zaskocz rodzinę i znajomych nietypowym daniem prosto z Włoch. Do przygotowania tego włoskiego omleta niezbędne będą następujące składniki: makaron spaghetti, sól, pieprz, tymianek, salami, jaja kurze, pomidor i cebula.
1
5 / 1
Lekka, zdrowa i urozmaicona - frittata z makaronem. Zaskocz rodzinę i znajomych nietypowym daniem prosto z Włoch. Do przygotowania tego włoskiego omleta niezbędne będą następujące składniki: makaron spaghetti, sól, pieprz, tymianek, salami, jaja kurze, pomidor i cebula.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. tymianek
250 g makaron spaghetti lubella
100 g salami
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. pomidor
1 szt. cebula
Przygotowanie
Przygotuj składniki. Zyskasz pewność, że o niczym nie zapomnisz :)
Do foremki lub naczynia żaroodpornego przełóż makaron. Wlej wcześniej przygotowane jajka z salami i pomidorami.
Widelcem dokładnie rozbełtaj jajka.
Do jajek wrzuć pokrojone salami oraz pomidory. Wsyp posiekaną cebulkę zieloną i wymieszaj składniki.
Całość włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski wbij jajka. Wsyp sól, pieprz i tymianek.