Frittata z makaronem

goodfoodlover
Frittata z makaronem

Średnia 5 / 1

Oceń!

Lekka, zdrowa i urozmaicona - frittata z makaronem. Zaskocz rodzinę i znajomych nietypowym daniem prosto z Włoch. Do przygotowania tego włoskiego omleta niezbędne będą następujące składniki: makaron spaghetti, sól, pieprz, tymianek, salami, jaja kurze, pomidor i cebula.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 łyżecz. sól, pieprz

1 łyżecz. tymianek

250 g makaron spaghetti lubella

100 g salami

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. pomidor

1 szt. cebula

Przygotowanie


Przygotuj składniki. Zyskasz pewność, że o niczym nie zapomnisz :)

Do foremki lub naczynia żaroodpornego przełóż makaron. Wlej wcześniej przygotowane jajka z salami i pomidorami.

Widelcem dokładnie rozbełtaj jajka.

Do jajek wrzuć pokrojone salami oraz pomidory. Wsyp posiekaną cebulkę zieloną i wymieszaj składniki.

Całość włóż do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski wbij jajka. Wsyp sól, pieprz i tymianek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

453

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły